13 tips waar jouw website aan moet voldoen!

Een nieuwe website laten maken? Het kiezen van de juiste websitebouwer is nog niet zo eenvoudig. Er zijn veel bedrijven die websites maken, maar welk bedrijf is nu echt goed. En welk bedrijf past goed bij jou? Door de 13 tips uit dit artikel helpt Scrolla! je op weg. Als je bij de zoektocht naar een websitebouwer rekening houdt met deze tips dan zal weet je zeker dat je nieuwe site voldoet aan de eisen van nu.

Website tip 1: Wat is het doel van de website?

Bepaal van tevoren goed welk doel de website moet hebben. Is de site puur een visitekaartje voor de mensen die al bekend zijn met je bedrijf of is het de bedoeling dat potentiële klanten contact op gaan nemen of een product bestellen via de site. In dit laatste geval zullen er duidelijke call-to-actions moeten worden opgenomen binnen de site.

 

Website tip 2: Service van de websitebouwer

Hoe is de service van de websitebouwer voor, tijdens en vooral na de bouw van de site? Het is redelijk logisch dat een websitebouwer voor en tijdens de bouw van een website goed te bereiken is. Maar juist ook na de bouw is een goede service erg van belang. Als er wijzigingen aan de site gedaan moeten worden is het namelijk aan te raden om deze uit te laten voeren door degene die de website heeft gemaakt. Hij of zij weet namelijk precies hoe de site gebouwd is en kan een wijziging gemakkelijk en snel doorvoeren.

 

Website tip 3: Gebruiksvriendelijkheid van de website

Zorg dat een website gebruiksvriendelijk is voor de bezoekers van de website. Als de website duidelijk is en men direct weet hoe de site werkt komt dit ten goede aan het resultaat. Een gebruiksvriendelijke website zorgt dat bezoekers langer op de site blijven, minder snel wegklikken en eerder geneigd zijn om contact op te nemen of een product aan te schaffen.

 

Website tip 4: Maak gebruik van een gebruiksvriendelijk CMS

Om de website bij te houden en om bijvoorbeeld nieuws toe te voegen is het handig als er gebruik wordt gemaakt van een (gebruiksvriendelijk) CMS (CMS staat voor Content Management System, dit is het systeem waarop de website wordt gemaakt en waarmee de website bewerkt kan worden). Een goed CMS zorgt ervoor dat je tekstuele wijzigingen zelf kunt doorvoeren. Op deze manier ben je niet afhankelijk van de websitebouwer en scheelt je dit tijd en geld.

 

Website tip 5: Laat de website passen bij de huisstijl

Voor een consistente uitstraling naar buiten toe is het belangrijk dat alle communicatie uitingen op elkaar aansluiten. Zorg er dan ook voor dat de website aansluit bij de huisstijl van het bedrijf. Bespreek het design vooraf dan ook goed met het bedrijf dat jouw website gaat bouwen. Bespreek folders, visitekaartjes en ander promotiemateriaal om de website zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de huisstijl.

 

Website tip 6: Let op de mobiele vriendelijkheid van de nieuwe website

Tegenwoordig heeft bijna iedereen in Nederland een smartphone of een tablet tot zijn of haar beschikking. Het mobiele internetgebruik is dan ook flink toegenomen in de afgelopen jaren. Hierom heeft ieder bedrijf een website nodig die mobiel goed toegankelijk is. Zie er daarom op toe dat de website mobiel vriendelijk wordt opgeleverd zodat deze ook goed werkt op alle mobiele apparaten.

 

Website tip 7: Gebruik geen flash

Flash is een bepaalde manier voor het bouwen van websites. Deze manier is een tijd erg populair geweest vanwege zijn vele grafische mogelijkheden. Toch is flash tegenwoordig ‘not done’. Mobiele telefoons zoals een iPhone ondersteunen geen flash en nog belangrijker, Google kan deze sites niet indexeren. Een website die door Google niet geïndexeerd kan worden zal ook niet worden opgenomen in de zoekresultaten.

 

Website tip 8: Snelheid van de site

De snelheid van een website is erg belangrijk. Mensen die lang moeten wachten zullen eerder wegklikken en surfen moeiteloos naar een andere website. Dit geldt zeker voor de mobiele telefoongebruiker. Zorg dus dat de nieuwe site snel is en de bezoeker niet laat wachten.

 

Website tip 9: Pas taalgebruik aan je doelgroep aan

Denk van tevoren na over welk taalgebruik jouw doelgroep aanspreekt. Gebruik je moeilijke worden, vakjargon of houd je het laagdrempelig door ‘je’ en ‘jij’ te gebruiken. Als de tekst op een website de websitebezoeker aanspreekt zal deze namelijk eerder geneigd zijn om actie te ondernemen.

 

Website tip 10: Vindbaarheid van een website, oftewel; is de site klaar voor zoekmachine optimalisatie?

De vindbaarheid van een website is anno 2015 erg belangrijk. Door een goede vindbaarheid van de site is het mogelijk om gratis veel relevante bezoekers te krijgen. Zo kom je als bedrijf ook naar voren als je doelgroep de naam van jouw bedrijf nog niet kent. Op deze manier komt je website onder de aandacht bij nieuwe potentiële klanten.

 

Website tip 11: Is er een koppeling met social media mogelijk?

Doordat veel Nederlanders gebruik maken van social media is het handig als er gemakkelijk een koppeling gemaakt kan worden. Door artikelen en informatie te delen via social media kan er een grote groep mensen worden bereikt. Het zou dan ook zonde zijn als hier met de nieuwe website geen rekening mee gehouden wordt.

 

Website tip 12: Betrouwbaarheid van de hosting (100% uptime)

Zorg dat de website altijd te bereiken is. Er is niets vervelender dan als de nieuwe website niet goed te bereiken is doordat de server niet goed werkt. Mensen kunnen de website dan niet bekijken en zijn daardoor genoodzaakt om elders te gaan kijken. Wellicht nemen ze dan zelfs een kijkje op de site van de concurrent.

 

Website tip 13: Kosten

Uiteraard, ook de kosten mogen in dit lijstje niet worden vergeten. Zorg dat er van tevoren duidelijk is gemaakt wat de nieuwe website gaat kosten. Het komt toch nog vaak voor dat een nieuwe website gebouwd wordt op basis van een uurtarief. Van tevoren is er dan ook totaal geen duidelijkheid van hoeveel de website in totaal gaat kosten.

 

Bij Scrolla! werken we om deze reden altijd met een vast bedrag. Bij ons betaal je slechts € 799,- voor een website die voldoet aan al de bovenstaande eisen.

 

Een website nodig en meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Neem direct contact met ons op.

Stel je vraag

Wil je meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!

Scrolla! is Google Partner! - Scrolla! - Website laten maken
Trustoo 2022 Top Badge - Scrolla! - Website laten maken

Klanten
beoordelen Scrolla!
gemiddeld met 9,1

5/5

Klanten
beoordelen Scrolla!
gemiddeld met 9,1

5/5
Scrolla! is Google Partner! - Scrolla! - Website laten maken
Trustoo 2022 Top Badge - Scrolla! - Website laten maken

Vraag offerte aan