Waar op te letten bij de prijs voor het maken van een website?
1. Eenmalig tarief:
Vraagt de website bouwer een eenmalig tarief? Let er dan op waarvoor je deze eenmalige vergoeding moet betalen. Er is natuurlijk een groot verschil of de nieuwe website maatwerk is of dat dit een template is dat door meer bedrijven word gebruikt.
2. Wat krijg je voor het (eventuele) maandelijkse tarief?
Veel webbureaus rekenen een maandelijks tarief, maar wat krijg je hiervoor terug? Krijg je hier maandelijks iets voor terug of is het meer een afbetaling voor reeds verrichte diensten? In veel gevallen is het maandelijkse tarief niets meer dan het laatste.
Andere bedrijven gaan actief aan de slag met de website. Bijvoorbeeld door middel van het continu schrijven van nieuwe teksten en het optimaliseren van de website door middel van zoekmachine optimalisatie.
Waar moet ik op letten bij het aanvragen van een offerte?
• Maatwerk design voor een professioneel uiterlijk:
Wat voor website wil je? In ieder geval eentje met een professioneel uiterlijk en een website die uniek is. Hierdoor is het niet aan te raden om een website te laten maken aan de hand van een standaard template.
• Responsive website:
In deze tijd wordt er veel gebruikt gemaakt van zowel mobiele telefoons, tablets en pc’s. Een goede responsive website zorgt ervoor dat de website op alle apparaten goed te lezen is.
• Hosting:
Hoe zit het met de hosting van de nieuwe website? Een goede hosting zorgt voor een groot deel de betrouwbaarheid en snelheid van de nieuwe website.
• Gebruiksvriendelijk CMS:
Iets wat nog vaak vergeten wordt is een gebruiksvriendelijk CMS. Met een CMS, content management systeem, beheer je de ‘content’ van de website. Mocht je ooit nog wijzigingen door willen voeren aan de website dan is het wel belangrijk dat dit gemakkelijk te doen is.
• Onbeperkt aantal webpagina’s:
Bij het maken en onderhouden van je website wil je niet gebonden zijn aan een aantal pagina’s. Denk aan het schrijven van een nieuwe tekst over een tijdelijke aanbieding of het toevoegen van een nieuwe dienst.
• Contact- / Offerte formulieren:
De drempel om contact op te nemen moet zo laag mogelijk zijn. Een contactformulier is erg laagdrempelig en zorgt ervoor dat het percentage website-bezoekers dat daadwerkelijk contact opneemt zo hoog mogelijk is.
• Blog mogelijkheid:
Een mogelijkheid om te bloggen zorgt ervoor dat je kunt inspelen op nieuws en nieuwe ontwikkelingen in de markt. Bloggen en het delen van relevante informatie is een goede methode om potentiële klanten te overtuigen. Zorg er dan ook voor dat dit mogelijk is met je nieuwe website.
• Foto’s / Media toevoegen aan pagina’s:
Foto’s en video’s zorgen naast een goed design voor de ‘look en feel’ van de website;
• Social Media koppelen:
Voor meer online impact is het belangrijk om de verschillende socialmediakanalen te koppelen aan de nieuwe website.
• Back-ups laten maken:
Natuurlijk is het niet iets waar je vanuit gaat als je aan een nieuwe website denkt, maar er kan wat fout gaan met de website. Een hack of een probleem met de server kan ervoor zorgen dat er schade aan de website wordt aangebracht. Met goede back-ups kan de website weer snel worden hersteld.
Conclusie, website laten maken kosten:
Denk met het laten maken van de website aan bovenstaande aspecten. Het is belangrijk om je niet blind te staren op de kosten, maar om een goede vergelijking te maken van de functionaliteiten die horen bij de nieuwe website.
Meer informatie over wat Scrolla! kan betekenen? Bekijk dan nu ons All-in pakket!