Waar voldoet een goede website aan?

Je bent op deze website gekomen omdat je op zoek bent naar een goede website. Of omdat je wellicht net een nieuwe website hebt genomen. Proficiat daarmee! Maar nu begint het pas. Want wat heb je aan een nieuwe website als die niets oplevert? Wat is het #1 doel van jouw website? Is dat informeren of is dat activeren? Of is het toch vooral verkopen genereren. Het is belangrijk dat je over dit soort zaken nadenkt (alvorens je een website laat maken). Gelukkig helpt Scrolla! je op gang met een aantal punten waar je op moet letten.

Alles draait om 1 ding: klanten, klanten en klanten

Leuk hoor, zo’n website die bovenaan staat in Google. En leuk hoor, een website die er super gaaf uitziet inclusief alle informatie die je maar kwijt kunt. Maar zeg eens eerlijk; heb je liever een website die op nummer 2 staat in Google maar 10 klanten per maand oplevert, of sta je toch liever op nummer 1 in Google ook al levert het je maar 2 klanten per maand op? Simpel toch? Je hele website hoort namelijk maar om 1 ding te draaien: klanten genereren. Scrolla! websites hebben dé tools standaard ingebouwd om hier aan te voldoen. Hoe pak je dat aan? Simpel, met een goede website en de juiste teksten.

 

3 tips om klanten te genereren via je website

De onderstaande tips hebben betrekking op websites in eigenlijk alle branches. Deze tips staan los van webshops. Bij een webshop is het namelijk overduidelijk dat de missie is om de bezoekers te laten bestellen.

 

1. Zorg voor een call to action

Binnen het platform van Scrolla! websites is het mogelijk om zogenaamde call-to-action buttons te plaatsen. Dit zijn knoppen die op een vaste plek in de structuur van je website komen. Deze knoppen vallen altijd op mede door de vorm, kleur en vooral de positie van die button. Plaats in die button dan ook altijd een duidelijke call to action. Zoals: “Gratis Proefweek, klik hier!” Of: “Meld je aan voor de nieuwsbrief”. Bij Scrolla! werken we ook met zo’n button. Zie jij hem staan?

 

Wij willen namelijk dat de bezoekers klikken op onze all-in pakket pagina of dat ze direct een offerte aanvragen. Met een dergelijke button heeft je website altijd een doel.

 

2. Geef de gelegenheid om te reageren

Als men op die button heeft geklikt, willen ze uiteraard wel de juiste informatie vinden. Geef die dan ook. Maar denk ook vooral aan jezelf. Jij wilt tenslotte klanten genereren via je website toch? Zorg dan wel dat je de gegevens van die klanten kunt krijgen. Geef op iedere webpagina (waar relevant) de mogelijkheid tot het invullen van een formulier. Klik op de Scrolla! site maar eens op de paarse ‘offerte aanvragen’ knop. Zie je dat gelijk een formulier in beeld krijgt om je gegevens in te vullen?

 

Standaard hebben Scrolla! websites de mogelijkheid om oneindig formulieren aan te maken. Maar hier gebruik van en zorg dat je websitebezoekers hun gegevens achterlaten op je website. Dat is pas klanten genereren!

 

3. Scoor goed op Google met je website

Het moge duidelijk zijn dat de kans dat je websitebezoekers krijgt groter is als je bovenaan staat in Google. Dit is niet makkelijk, maar dat begint met een goede basis; je website. Binnen je website bestaat de mogelijkheid om een aantal goede SEO (SEO = Search Engine Optimization, ofwel: Websiteoptimalisatie voor de zoekmachines) zaken te regelen. Zo kun je met een Scrolla! website standaard een eigen SEO titel en SEO Meta Description meegeven. Die bepalen o.a. hoe jouw website er uit ziet in de zoekresultaten. Maak hier dan ook gebruik van!

 

Start met deze tips!

Wacht niet langer en voer bovenstaande tips direct door binnen jouw Scrolla! website. Maak die call to action aan en zorg voor een simpel formulier op je website. En vergeet niet je SEO titel en Description in te vullen. Pak het gelijk goed aan! Ennneh… heb je nog géén Scrolla! website? Vraag dan direct een offerte aan.

Stel je vraag

Wil je meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!

Scrolla! is Google Partner! - Scrolla! - Website laten maken
Trustoo 2022 Top Badge - Scrolla! - Website laten maken

Klanten
beoordelen Scrolla!
gemiddeld met 9,1

5/5

Klanten
beoordelen Scrolla!
gemiddeld met 9,1

5/5
Scrolla! is Google Partner! - Scrolla! - Website laten maken
Trustoo 2022 Top Badge - Scrolla! - Website laten maken

Vraag offerte aan