Hoe maak ik mijn website vindbaar op Google?

Je website beter vindbaar maken op Google kan lastig zijn… Met behulp van dit artikel proberen we jou hiermee op weg te helpen!

Om te beginnen is het handig om te weten waar je aan moet denken bij het optimaliseren van je website. Content, Techniek en Autoriteit, dit zijn de 3 SEO-pijlers die jouw website helpen te groeien. Wanneer je bezig gaat met het optimaliseren van je website of het laten maken van een nieuwe website, denk dan aan de volgende vragen;

 

Content:

Beantwoordt mijn inhoud van de website, de vragen van mijn bezoekers? Is de informatie die ik geef echt waardevol voor hen en Google? Scrolla! biedt de mogelijkheid om professionele teksten te laten schrijven.

 

Techniek:

Is mijn site gebruiksvriendelijk en snel voor bezoekers en snapt Google de techniek achter mijn website?

 

Autoriteit:

Hoe populair en krachtig is mijn website?

 

Hoe verbeter ik mijn content?

Bij de content van je website moet je denken aan alle teksten, afbeeldingen, video’s en infographics die je website te bieden heeft. Het is belangrijk dat je content voor zowel de lezer als Google waardevol is. Zorg ervoor dat je tekst leesbaar blijft en dat het antwoord geeft op de vraag van de lezer. Dit is dan ook de reden dat de lezer op jouw website komt.

 

Zoekwoorden

Gebruik toepasselijke zoekwoorden, speur Google rond op soort gelijke websites en lees goed welke zoekwoorden er gebruikt worden. De lezer gebruikt deze woorden om antwoord te krijgen op hen vraag en brengt de lezer naar jouw website.

 

Structuur in je teksten

Wees creatief in je teksten, een tekst wordt interessant wanneer er verschillende stijlen worden gebruikt, maar let wel op dat het nog steeds overzichtelijk moet blijven. WordPress biedt de mogelijkheid om verschillende titels aan de tekst toe te voegen. Deze vallen op en kunnen bezoekers ertoe aanzetten uw tekst te lezen.

 

Gebruik interne linken

Door een interne link stuur je de lezer naar een andere afdeling van jouw website. Een interne link kun je vaak herkennen aan een afwijkende kleur tekst, het valt op en maakt een call to action aan. Je gebruikt een interne link voor bijvoorbeeld een contact aanvraag of om meer informatie te krijgen over een bepaald onderwerp. Het helpt de lezer om gelijk antwoord te hebben op hun vraag, wanneer het te lang duurt voor de klant om een antwoord te vinden heb je een grote kans dat ze je pagina verlaten.

 

Beeldende media

Lezers houden van het bekijken naar afbeeldingen, video’s en infographics. Dit maakt een website levend en maakt het interessant om naar te kijken. Bij alleen een saaie tekst zullen lezers sneller afhaken dan bij een tekst met leuke fragmenten erin. Zorg er alleen wel voor dat het niet te veel wordt, er is een kans dat dit je website vertraagd bij het laden. Dit haakt de lezer af om verder te kijken op je website.

 

Hoe verbeter ik mijn techniek?

De techniek van je website, een belangrijk onderdeel dat weleens vergeten wordt. Dit heeft betrekking op de achterkant van jouw website. Je kan nog zulke goede content hebben, maar als de webpagina niet goed laadt dan krijgt de lezer dit niet te zien. De lezer wil niet wachten totdat de pagina eindelijk geladen is en zal snel je pagina verlaten. Een aantal belangrijke aspecten van een goedwerkende website zijn: veilige website, snelle laadtijd en een responsive design.

 

SSL-certificaat

Via een SSL-certificaat zorg je ervoor dat lezers via een veilige verbinding kunnen kijken op jouw website. Een veilige verbinding is te herkennen aan het slotje in de URL-zoekbalk. Ook kun je al snel het verschil herkennen aan de https voor de website-URL in plaats van http. De http is dan ook een onveilige verbinding. Google vindt het erg belangrijk om de veilige verbinding te garanderen aan de lezers.

 

Afbeeldingen comprimeren en bijsnijden

Bij het gebruiken van afbeeldingen kan het zijn dat je laadtijd van je pagina vertraagd. Bij het optimaliseren van je afbeeldingen kunnen er twee onderdelen worden aangepast. Als eerste hebben we het comprimeren (= verkleinen) van je afbeelding. Er zijn op Google vaak meerdere gratis tools te vinden om je afbeelding te laten comprimeren. Op deze manier maak je van een 100 MB afbeelding een 10 KB maken, hierdoor versnelt je website. Daarnaast kan je de afbeelding laten bijsnijden naar gewenste formaat, ook hierdoor wordt je site een stuk sneller. Het optimaliseren van afbeeldingen heeft als gevolg dat een lezer minder tijd nodig heeft om jouw content te bekijken. Dit heeft goede invloed op de SEO-resultaten van jouw website.

 

Gekopieerde content

Tenslotte is het natuurlijk belangrijk dat de content die op je website staat uniek is. Wat over het algemeen bekend is, is dat je niet zomaar tekst van een andere website mag afhalen. Maar wat je misschien nog niet wist is dat Google er ook op let wat jij op je website zet en achterhaalt waar jij je informatie vandaan hebt. Wanneer jij je informatie hebt gekopieerd zal dit schade brengen aan je website. Zorg er daarom voor dat elke tekst op jouw website uniek geschreven is.

 

Hoe verbeter ik mijn autoriteit?

De pijler autoriteit gaat vooral over de waarde van jouw website. Is jouw website een ster onder soortgelijke websites of moet het nog werken aan je carrière? Hoe belangrijk en relevant is jouw website nou echt? Oftewel je autoriteit bepaalt uiteindelijk hoe jouw resultaten worden weergeven op Google.

 

Populariteit

Google hecht veel waarde aan hoe populair jouw website is. Dit heeft grote gevolgen op de online vindbaarheid van je website. Een manier hoe Google dit meet is om te kijken hoeveel websites naar jouw site verwijzen, ook wel backlinks genoemd. Hoe meer backlinks, hoe meer positieve aanbevelingen je krijgt van andere websites.

 

Vertrouwen en leeftijd

De leeftijd van een website is een belangrijk onderdeel om een hogere factor te winnen voor autoriteit. Een oudere website heeft in de ogen van Google een voorsprong op de nieuwere sites. Ook is het belangrijk een lage ‘spamscore’ te hebben, een spamscore (= een score dat een indicatie geeft hoe groot de kans op een penalty is.) kan een vergrotende kans worden op een Google penalty. Een Google penalty is een straf wat je krijgt als je de regels van Google overtreedt. Er zijn verschillende straffen te krijgen, de ene is erger dan de andere. Al deze straffen zorgen ervoor dat je lager in de zoekmachine zult komen. Oftewel een no-go!

 

Conclusie

Wanneer jij wilt weten hoe je jouw website beter vindbaar kan maakt op Google, houdt dan altijd de 3 SEO-pijlers in je hoofd. Daarnaast wil ik je graag meegeven dat je vooral kritisch moet kijken naar je eigen website en niet alleen naar het optimaliseren in Google. Je maakt je website om potentiële klanten te benaderen en niet alleen om Google blij te maken.

 

Daarnaast is over het algemeen het belangrijkste dat de website snel geladen is, de content van de pagina klopt en de bedoeling van je website moet voor de lezer duidelijk zijn.

 

Als laatste is het belangrijk om je creativiteit te uiten en in je hoofd te houden dat kwaliteit boven kwantiteit gaat.

 

Vond je dit nou interessant en zou jij graag nog meer informatie willen wat betreft de SEO? Wij helpen jou graag om nog groter te worden.

Stel je vraag

Wil je meer informatie ontvangen?
Laat het ons weten!

Scrolla! is Google Partner! - Scrolla! - Website laten maken
Trustoo 2022 Top Badge - Scrolla! - Website laten maken

Klanten
beoordelen Scrolla!
gemiddeld met 9,1

5/5

Klanten
beoordelen Scrolla!
gemiddeld met 9,1

5/5
Scrolla! is Google Partner! - Scrolla! - Website laten maken
Trustoo 2022 Top Badge - Scrolla! - Website laten maken

Vraag offerte aan